Väderhemligheten

Av Leif Eriksson, Martin Svensson, Sören Olsson

4/5
108
SIDOR
6
OMDÖMEN
2022
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

Har vädret fått solsting? 

Efter en lång vinter är det äntligen dags för vår och solsken i Lilla Vargudden. Ja, solen lyser nästan lite överdrivet mycket. Luna tycker mest att det är skönt att kunna fylla på sin superkraft nu när alla moln är borta och månen tittar fram igen. Men hon kan inte låta bli att påverkas av vädergurun Axels oro. Håller solen på att bli galen? 

Samtidigt planeras öppningen av en semesteranläggning med solgaranti 365 dagar om året. Och när mystiska ljusstrålar börjar dyka upp i himlen om nätterna anar Luna ugglor i mossen. Tillsammans med Ben bestämmer hon sig för att undersöka stadens underliga väder.

LUNA OCH SUPERKRAFTEN: VÄDERHEMLIGHETEN är den fjärde boken i serien om nioåriga Luna från orten Lilla Vargudden. Med hög igenkänningsfaktor och varm humor skildrar den aktuella ämnen, som rätten att få vara annorlunda. Böckerna riktar sig till barn i åldern sex till nio år.

SÖREN OLSSON är författaren bakom succéerna Sune och Bert. Han har även skrivit manus till filmatiseringarna av böckerna. Luna och superkraften är hans nya satsning och hjärteprojekt.  

LEIF ERIKSSON & MARTIN SVENSSON har tillsammans skrivit flera bästsäljande och kritikerrosade självbiografier åt både svenska och utländska personligheter. Martin har dessutom tidigare skrivit den populära barnboksserien om Julius.

Författare
Sören Olsson, Martin Svensson, Leif Eriksson
Illustratör
Andrea Femerstrand
Språk
Svenska
Utgiven
2022-04-13
Förlag
Bookmark Förlag
Serie
Luna och superkraften
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
108
Format
Inbunden
Vikt
386 gr
Bredd
156 mm
Höjd
206 mm
Tjocklek
14 mm
ISBN
9789189393332