Till sista droppen!

Av Elin Ek

5/5
195
SIDOR
1
OMDÖMEN
2022
UTGIVEN
9-12
LÄSÅLDER

Är det verkligen sant?! Att Athena och Ronja ska börja sommarlovet med att vara i en stuga på landet - utan föräldrar! (Ja, farmor Biggan och farfar Göran är ju där förstås men de räknas inte som riktiga vuxna.)

Jovisst, det är sant. Fast Biggan och Göran var inte helpepp på idén förrän pappa, utan att fråga, sålde in Athena och Ronja som barnarbetare och lovade att de ”skulle måla lillstugan med sina flinka fingrar”. Det tyckte Göran var en bra deal och välkomnade dem med öppna armar och en färgburk. Lillebror Gustav fick de med på köpet.

Men eftersom slaveri inte är tillåtet så får Göran väl se hur det blir med den saken.

Athenas och Ronjas dagar består mest av sol och bad men det är något i Järnbackas idyll som inte stämmer, för varför sinar områdets alla brunnar?

Håller vattnet på att ta slut för gott eller kan man förhindra det på något sätt? Tur att det finns mobiler, för även om resten av Rädda-Jorden-Klubbens medlemmar är spridda över landet så är det här ett fall där alla behövs.

Förutom klimatet finns det annat för Athena att fundera på, till exempel om Yousef skaffar nya kompisar när han fått världens bästa sommarjobb som studsmattehoppare och poolbadare hemma i stan? Och vad det är för hemligt ställe som Gustav försvinner till? Tur att hon är döpt efter den grekiska vishets- och krigsgudinnan Athena, för här behövs både list och kämparglöd!

Elin Eks Athena är en schysst kompis som med stark självkänsla och ostoppbar attityd försöker förändra världen till det bättre och lämnar läsaren med känslan av att ingenting är omöjligt. Böckerna om Athena är: ”Grattis världen, jag är här nu!”, ”Strålkastare, tack!”, ”Hur svårt kan det vara?!” och ”Det är aldrig för sent!”.

Författare
Elin Ek
Formgivare
Caroline Linhult
Illustratör
Chrissie Zullo
Uppläsare
Elin Ek
Språk
Svenska
Utgiven
2022-04-13
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Athena
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
9-12
Antal sidor
195
Format
Inbunden
Vikt
284 gr
Bredd
145 mm
Höjd
192 mm
Tjocklek
18 mm
ISBN
9789179758769