Tesslas pappa vill inte!

Av Åsa Mendel-Hartvig

4/5
24
SIDOR
16
OMDÖMEN
2014
UTGIVEN
0-3
LÄSÅLDER

Nej! Tesslas pappa vill inte gå upp. Han vill inte klä på sig och inte äta frukost. Och han vill absolut inte gå till jobbet! Men - om du får åka pulka? säger Tessla. Efter succéboken Tesslas mamma vill inte! är det dags för pappa att hamna i trotsåldern.


En humorfylld pärla med igenkänning för både stor och liten läsare.


OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre! 


Sagt om boken

Jag har tipsat om denna bok tidigare men jag tänkte att jag gör det igen för den är så bra. Boken heter Tesslas mamma vill inte . Jag lägger in samma meningar som Gillis brukar säga och då fnissar han åt det tokiga trotset. Det är förlaget Olika som har givit ut boken och det finns en Tesslas pappa vill inte också. Alla böcker från Olika går bort från typiska stereotyper och inkluderar alla människor. Rekommenderar alla deras barnböcker starkt, vettiga men framför allt roliga.

Isabella Löwengrip på sin blogg Blondinbella


Boken jag inte visste att jag längtade efter är här! Efter att ha läst hela boken och skrattat högt, tycker jag att den är briljant.

Hanna Lager, Feministbiblioteket


Jo, pappan är kostymklädd, men boken bjuder på en bild av den kostymklädde mannen som vi aldrig sett honom förut. Här är en man som vill ha hårspännen och glitter, inte bara i fem minuter under en lek, utan som faktiskt går pyntad till jobbet.

Helena Ferry, Barnboksprat


Träffsäkert med fina illustrationer. Ny klassiker?

Läsarecension, Bokunge.


Författaren Åsa Mendel-Hartvigs och illustratörens Caroline Röstlunds andra bok i serien om Tessla är en finurlig trotsåldersbok, vars omvända perspektiv nog kan upplevas lika skojigt för såväl barn som vuxna. Samtidigt är det en härlig "pappabok", som visualiserar den kärleksfulla relationen mellan Tessla och pappa.

Elisabeth Eliasson Roos, BTJ


Vuxna kan också vara trotsiga! Ni har väl läst den underbara boken "Tesslas pappa vill inte" från OLIKA förlag?

Barnens Bokklubb, juli 2016.


Min dotter plockar alltid fram just de här fyra böcker ur bibliotekshögen och hennes stora favorit är "Tesslas pappa vill inte".

Mitt gröna liv


Författare
Åsa Mendel-Hartvig
Formgivare
Emili Svensson
Illustratör
Caroline Röstlund
Språk
Svenska
Utgiven
2014-12-08
Förlag
Olika Förlag
Serie
Tessla
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
0-3
Antal sidor
24
Format
Inbunden
Vikt
180 gr
Bredd
187 mm
Höjd
187 mm
Tjocklek
8 mm
ISBN
9789187413179