Pelle Svanslös börjar skolan

Av Gösta Knutsson, Åsa Rönn, Michael Rönn

4/5
40
SIDOR
6
OMDÖMEN
2015
UTGIVEN
3-6
LÄSÅLDER

Pelle Svanslös är nyfiken och förväntansfull första dagen i skolan, men ingenting blir som han hoppats. ”Svansen är kattens främsta prydnad!” ryter den elake läraren Konrad, som bara mobbar Pelle. Då är det tur att Pelle har vänner som alltid ställer upp.

Berättelsen finns också i sagosamlingen Berättelser om Pelle Svanslös.När Måns startar kattskola blir alla Uppsalas katter snabbt intresserade, trots att skolavgiften är hela tre strömmingar och klassrummet är en skräpig källare. Måns kusin Konrad får bli lärare eftersom han är sträng och bra på att hålla ordning. Men han visar sig vara sämre på stavning och matematik…

Skolan blir en riktig kattastrof. Då ber Måns oväntat Pelle om hjälp. Vad har han nu i kikaren?

Pelle Svanslös börjar skolan baseras på Gösta Knutssons klassiska berättelser och Jan Gissbergs välbekanta Pelle Svanslös-illustrationer. Berättelsen präglas förstås av Gösta Knutssons klassiska budskap: Trots att Måns och Konrad gör sitt bästa för att mobba Pelle Svanslös, visar Pelle att den som är snäll alltid vinner i längden. Berättelsen ingår även i samlingsutgåvan Berättelser om Pelle Svanslös.

Författare
Gösta Knutsson, Michael Rönn, Åsa Rönn
Formgivare
Lotta Berglin
Illustratör
Ingrid Flygare
Språk
Svenska
Utgiven
2015-07-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Pelle Svanslös
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
3-6
Antal sidor
40
Format
Inbunden
Vikt
316 gr
Bredd
201 mm
Höjd
267 mm
Tjocklek
9 mm
ISBN
9789163883675