Pelle hittar en önskesten

Av Maria Nilsson Thore, Astrid Lindgren

4/5
40
SIDOR
14
OMDÖMEN
2021
UTGIVEN
3-6
LÄSÅLDER

Välkommen tillbaka till Saltkråkan! Till skärgårdsidyll och sommaräventyr med Pelle, Tjorven, Båtsman, Melker och de andra.

En dag ligger dimman tät över Saltkråkan. Teddy, Freddy, Johan & Niklas har åkt ut på sjön tidigt på morgonen för att ta upp nät. När Tjorven vaknar och upptäcker att de tog med sig Båtsman blir hon arg som ett bi. Med hjälp av Stina och Söderman får hon trots allt dagen att gå, men oron över Båtsman ökar i takt med att dimman tjocknar. Melker gråter av oro och Tjorven blir argare och argare. Hur ska de hitta hem i den tjocka dimman? Som tur är hittar Pelle en önskesten vid stranden, kanske är det tack vare den som båten till slut hittar in till land igen.

Pelle hittar en önskesten är den tredje bilderboken om livet på Saltkråkan. Till Astrid Lindgrens berättelse har Maria Nilsson Thore skapat härliga, roliga bilder med fin skärgårdskänsla.

Så här skrev BTJ:s recensent om den första bilderboken från Saltkråkan, Ett litet djur åt Pelle: "Astrid Lindgrens text är levande, respektfull och tryggt präglad av författarens unika förmåga till muntligt berättande i skrift, men Nilsson Thores bilder ger texten ännu större djup, komplexitet och dramatik. Maria Nilsson Thore torde vara den givna konstnären att föra Astrid Lindgrens texter vidare till nya generationer."


Författare
Astrid Lindgren, Maria Nilsson Thore
Formgivare
Pia Hinnerud
Illustratör
Maria Nilsson Thore
Språk
Svenska
Utgiven
2021-05-07
Förlag
Rabén & Sjögren
Serie
Saltkråkan
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
3-6
Antal sidor
40
Format
Inbunden
Vikt
511 gr
Bredd
258 mm
Höjd
288 mm
Tjocklek
10 mm
ISBN
9789129729399