Molly är min

Av Siri Spont

5/5
64
SIDOR
2
OMDÖMEN
2021
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

Första delen i lättlästa serien MOLLY, som handlar om hur det är att bo på landet och ha häst på riktigt: lerigt, slitigt och alldeles... alldeles underbart!

Ebbas bästa vän, shetlandsponnyn Molly, bor i ett gammalt stall en bit hemifrån. Dit måste Ebba cykla varje dag i ur och skur för att mocka, rykta och ge foder. Det är jobbigt, men Ebba tycker oftast det är värt det. Utom just idag.

"Molly är faktiskt min häst", påminner nämligen hennes storasyster om vid frukosten. Ebba kokar. Det är så orättvist! Dessutom ska tjejerna i klassen hänga efter skolan. Om Molly ändå inte är Ebbas kan hon väl lika gärna skolka från stallet och ha kul med kompisarna istället? Till en början njuter Ebba av friheten, men så kommer hon att tänka på Molly. Hon är säkert ensam och hungrig i hagen...

En bok om hästliv på riktigt, skriven med värme av Siri Spont (böckerna om Emre och Tilda och En förtrollad jul) och drömmigt och humoristiskt illustrerad av Andrea Femerstrand.

Böckerna om Molly ligger på Bonnier Carlsens lättläst-nivå ”Lite mer att läsa”, och är perfekta för barn som lästränar och vill ha böcker med mycket bilder och lite längre stycken text.

Författare
Siri Spont
Formgivare
Caroline Linhult
Illustratör
Andrea Femerstrand
Språk
Svenska
Utgiven
2021-07-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Lite mer att läsa
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
64
Format
Inbunden
Vikt
248 gr
Bredd
155 mm
Höjd
218 mm
Tjocklek
10 mm
ISBN
9789179752354