Julmysteriet : Adventsbok 2021

Av Lisa Bjärbo, Matilda Ruta

4/5
100
SIDOR
29
OMDÖMEN
2021
UTGIVEN
3-6
LÄSÅLDER

För tionde året i rad kommer Rabén & Sjögrens adventsbok - en högläsningsbok i 24 kapitel. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.

Ebbe älskar julen! Det är så underbart med pepparkakor, julstjärnor, smällkarameller, änglaspel och saker som glittrar. Och varje år fixar mamma en adventskalender med spännande uppdrag som han och storasyster Märta ska lösa. Kluriga ledtrådar som alltid leder till något smaskigt julgodis. Men i år är allt annorlunda! Märta ska snart fylla 13 år och verkar inte längre tycka att något är roligt. Och i år är det första julen med mammas nya kille, Ernesto. Ebbe gillar Ernesto, men kan det bli lika bra som vanligt när han är med?

Ebbe gör allt han kan för att höja julstämningen hemma, men när pepparkaksburken plötsligt försvinner från skafferiet och ljusslingan inte längre hänger i äppelträdet börjar han bli orolig på riktigt. Vem är det som stjäl alla julsaker? Och vad är det för mystiska spår i snön utanför huset? Tillsammans med hunden Göran måste han lösa mysteriet med de försvunna julsakerna. Annars kan vad som helst hända!

En spännande och fin berättelse om familjeliv, julmys och mysterium av Lisa Bjärbo med fantastiska illustrationer av Matilda Ruta. Underbar högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen.

Författare
Lisa Bjärbo, Matilda Ruta
Formgivare
Jeannette Wigren
Illustratör
Matilda Ruta
Språk
Svenska
Utgiven
2021-10-08
Förlag
Rabén & Sjögren
Serie
Adventsbok
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
3-6
Antal sidor
100
Format
Inbunden
Vikt
749 gr
Bredd
251 mm
Höjd
274 mm
Tjocklek
14 mm
ISBN
9789129729870