Himla gott, himla bra

Av Karolina Janson

4/5
153
SIDOR
4
OMDÖMEN
2020
UTGIVEN
9-12
LÄSÅLDER
Himla gott, himla bra är en faktaspäckad kokbok med ett femtiotal supergoda recept. Här får 10–15-åringar en inspirerande och gedigen introduktion till kost- och näringslära och möjlighet till en bra förståelse för mat, måltider och hälsa.

Mat spelar en viktig roll i våra liv. Mat är ett sätt att njuta, att umgås med familj och vänner och något som får oss att känna oss hemma. Mat är också bränsle och energi för kroppen så att vi orkar tänka och röra på oss. Vad vi äter har stor betydelse för hur vi mår! I Himla gott, himla bra får du veta mer om hur du blir bästa kompis med din kropp. Den här boken kommer att göra dig nyfiken på att laga bra mat. Det finns så många goda råvaror och spännande smaker att experimentera med. Det är bara att sätta igång – prova dig fram bland bokens alla smarriga recept!

Många har hjälpt till att skapa den här boken. Carolina Klüft har bistått genom Generation Pepp och Björn Frantzén, kock, har delat med sig av recept. Experter som Jonny Ludvigsson, professor och grundare av Barndiabetesfonden; Eva Örtqvist, överläkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus samt Elisabeth Jelleryd, leg. dietist på Astrid Lindgrens barnsjukhus har alla faktagranskat boken. För illustrationerna står Henrietta Nyvang.
Författare
Karolina Janson
Illustratör
Henrietta Nyvang
Språk
Svenska
Utgiven
2020-07-21
Förlag
Tukan Förlag
Genre
Facklitteratur barn och ungdom
Läsålder
9-12
Antal sidor
153
Format
Inbunden
Vikt
634 gr
Bredd
177 mm
Höjd
247 mm
Tjocklek
19 mm
ISBN
9789179851842