Ballonglängtan, kurragömma och två tomtar i diket

Av Josefine Sundström

4/5
96
SIDOR
28
OMDÖMEN
2019
UTGIVEN
3-6
LÄSÅLDER

Fem varma och roliga högläsningsberättelser med många illustrationer.

Sagasagorna bjuder på en härlig vardagsvärld, små och stora ögonblick, som många barn kan känna igen sig i. En perfekt övergång från att läsa bilderbok till att börja läsa textböcker.

Saga Louisa Larsson är en stadig, klok och envis liten person som bor tillsammans med mamma och pappa i ett av radhusen på Solrosvägen. I den här boken berättar Josefine Sundström och illustratören Emma Göthner i fem fristående kapitel om när Saga leker kurragömma hos Samir och råkar kissa på sig, om ett djurparksbesök fyllt av avund och om ett julfirande hos morfar på landet med två tomtar och en bil i diket. Sagas mamma och pappa råkar bråka med varandra en dag och då tror Saga genast att de ska skilja sig. Saga har också en stark vilja och hon lyckas dessutom välja en egen eftermiddagsaktivitet som passar henne perfekt, trots pappas önskan om annat.

Inkännande och med ett härligt barnperspektiv beskrivs små men livsviktiga ögonblick i en fem/sex-årings vardag. Emma Göthners många färgstarka och pigga illustrationer gör Sagasagorna till en perfekt övergång från att läsa bilderbok till att börja läsa textböcker.

Det finns fler böcker om Saga. Läs också:

Sagasagor: studsmatta, simskola och en borttappad Tigertass. Boken tilldelades priset: Din bok - Vårt val, Svenska Bokhandelsmedhjälpareföreningens årliga pris för bästa barnbok 2016.

Sagasagor: fiffiga kroppen och finurliga knoppen (i samarbete med Kronprinsessparets stiftelse Generation Pep)

Sagasagor: bananbus, finskor och en superjobbig superhjälte

Författare
Josefine Sundström
Formgivare
Ilse-Mari Berglin
Illustratör
Emma Göthner
Språk
Svenska
Utgiven
2019-08-30
Förlag
Bonnier Carlsen
Serie
Sagasagor
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
3-6
Antal sidor
96
Format
Inbunden
Vikt
331 gr
Bredd
153 mm
Höjd
217 mm
Tjocklek
13 mm
ISBN
9789178035182