Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

Av Reyhaneh Ahangaran

4/5
89
SIDOR
37
OMDÖMEN
2020
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

Ibland är man ledsen utan att förstå varför, ibland är man så glad att man inte kan sluta skratta, ibland är man så orolig att man får ont i magen ... och då hjälper det nästan alltid att sätta ord på hur det känns!
Reyhaneh Ahangaran, barnpsykolog, har skrivit en bok för barn mellan ungefär 6 och 9 år, som grubblar över sådant som hur det är att sova över hos en kompis för första gången, hur man ber en lärare om hjälp fast man är nervös eller vad man ska göra om man bär på en hemsk hemlighet.

Reyhanehs första bok Allt som händer inuti, om psykisk hälsa för mellanstadiebarn, blev fint mottagen och har använts av såväl lärare som psykologer, föräldrar och barn - men frågan från läsarna kom nästan direkt: Om man behöver tala med yngre barn om känslor, vilken bok ska man läsa då? Därför har hon, tillsammans med formgivaren och illustratören Annika Lundholm Moberg, skapat en liten guide för små barn om stora känslor. Återigen blir det massor av igenkänning och exempel från vardagen. Språket är anpassat för barn som vill läsa själva, men boken passar bra att läsa högt tillsammans. För föräldrar finns också ett specialskrivet kapitel.

Känsloboken ska vara uppmuntrande och peppande - för genom att sätta ord på sina känslor, kan den gnagande oron i kroppen många gånger försvinna.

Författare
Reyhaneh Ahangaran
Formgivare
Annika Lundholm Moberg
Illustratör
Annika Lundholm Moberg
Språk
Svenska
Utgiven
2020-08-07
Förlag
B Wahlströms
Genre
Facklitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
89
Format
Inbunden
Vikt
301 gr
Bredd
160 mm
Höjd
212 mm
Tjocklek
14 mm
ISBN
9789132212901