Einstein - Musens fantastiska resa i tid och rum

Av Torben Kuhlmann

5/5
96
SIDOR
408
OMDÖMEN
2021
UTGIVEN
6-9
LÄSÅLDER

Det var en gång en mus som fick nys om en stor ostmarknad! Vilken dröm för en liten mus! Musen räknar ner dagarna, snart är det dags. Men när musen väl är på plats är marknaden tömd på såväl människor som ost. Han missade marknaden med en dag!

Men hur är det nu? Är tiden relativ? Betyder det att man kan vrida tillbaka klockan? Med stor portion uppfinningsrikedom och en viss schweizisk fysikers anteckningar -- så lyckas faktiskt musen med sin tidsresa! Men han hamnar 80 år fel ... Hur ska han nu komma tillbaka? Kanske kan en ung anställd på patentverket hjälpa till? En man som vände upp och ner på vår uppfattning om tid och rum för alltid -- nämligen Albert Einstein.

Torben Kuhlmann är en tysk illustratör vars böcker om Armstrong, Edison och Lindbergh har hyllats världen över för den unika kombinationen av äventyr, fakta och fantastiska illustrationer. Einstein - Musens fantastiska resa i tid och rum är ännu ett mästerverk av honom, där han ställer sig frågan: Tänk om Albert Einsteins berömda teorier uppstod i mötet med en lite mus! Utöver ett fantasifullt äventyr avslutas boken med ett faktakapitel där läsaren får en första introduktion till Nobelpristagarens liv och teorier.

Författare
Torben Kuhlmann
Illustratör
Torben Kuhlmann
Översättare
Gunilla Halkjaer Olofsson
Språk
Svenska
Utgiven
2021-09-28
Förlag
Lilla Piratförlaget
Original titel
Einstein
Genre
Skönlitteratur barn och ungdom
Läsålder
6-9
Antal sidor
96
Format
Inbunden
Vikt
812 gr
Bredd
220 mm
Höjd
285 mm
Tjocklek
16 mm
ISBN
9789178133123